Pažintis su istorine lietuvių virtuve Ertlio name

location Šv. Jono g. 7, 01123 Vilnius, Lithuania
Gallery Image 0
Gallery Image 1
Gallery Image 2
Gallery Image 3
Gallery Image 4
Gallery Image 5
Gallery Image 6
Gallery Image 7
Gallery Image 8
Gallery Image 9
back
share
like
image 9

Apie

Su rafinuotos istorinės Lietuvos virtuvės pasakojimais galite susipažinti Abiejų Tautų Respublikos laikus menančiame Jurgio Ertlio name Vilniuje. “Ertlio namas” tęsia kulinarinio Lietuvos paveldo tradicijas atsižvelgdamas į Europos kulinarijos madas, šiuolaikiškai interpretuodamas istorinius lietuviškus receptus ir naudodamas lietuviškus sezoninius produktus. Restorane susipažinsite ne su mums visiems gerai pažįstama valstietiška lietuvių virtuve, bet su rafinuota, autetiška ir stebinančia šalies kulinarijos istorija nuo viduramžių. Patiekalai “Ertlio name” patiekiami pasakojant jų istorijas.

Restorano “Ertlio namas” įkūrėjas ir virtuvės šefas Tomas Rimvydis istorinę virtuvę ir bajoriškus skonius atskleidžia derindamas sena su nauja, sentimentalumą su naujovėmis. Bajoriškai Lietuvos virtuvei didelę įtaką visuomet darė Europoje vyraujančios mados. 

Ypatinga reikšmė restorane skiriama sezoniškumui. Čia paragausite kulinarijos šedevrų iš to, ką tuo metu galima nuskinti vietinio ūkininko darže, sumedžioti vietiniame miške ar sužvejoti vietiniame vandens telkinyje.

Daug dėmesio “Ertlio namas” skiria gėrimams. Autentiški skoniai derinami su senojo žemyno vynais, turinčiais įdomias kilmės istorijas. Gastronominį nuotykį praturtina ir vietos gėrimai: lietuviškas midus, vietinių daryklų alus ir kiti distiliuoti gėrimai.

Pristatome 2024 m. vasaros sezono valgiaraščius.

 

4 patiekalų pažintinis valgiaraštis

 

  • Naminė duona su žirnelių sviestu – XVII a.
  • Šefo komplimentas.
  • Bebro paštetas su duonele - XVII a.
  • Vėžienė su rūkytu laukiniu šamu - XVII a.
  • Kalakutas su lazankėmis, voveraitėmis ir gelsvuoju padažu - XVII a.
  • Žemuogių legumina su ožkos sūriu ir šakočio ledais – XIX a.

Prie patiekalų priderinti vynai – 25 Eur.

2 valandų trukmės vakarienės kaina – 50 Eur.

 

6 patiekalų pažintinis valgiaraštis

 

  • Naminė duona su žirnelių sviestu – XVII a.
  • Šefo komplimentas.
  • Bebro paštetas su duonele - XVII a.
  • Patarška su jaunomis morkytėmis ir mangoldais – XVIII a.
  • Vėžienė su rūkytu laukiniu šamu - XVII a.
  • Kalakutas su lazankėmis, voveraitėmis ir gelsvuoju padažu - XVII a.
  • Jautienos zrazai su kruopainiu, jaunais burokėliais ir sultinio padažu – XVIII a. 
  • Žemuogių legumina su ožkos sūriu ir šakočio ledais – XIX a.

3 valandų trukmės vakarienės kaina – 60 Eur.

Prie patiekalų priderinti vynai – 35 Eur.

 

Išskirtinis gėrimų meniu

 

„Ertlio name“ galima paragauti išskirtinių lietuvių gamintojų vynų.

Putojantys vynai:

  • Gintaro Sino putojantis sausas uogų ir vaisių vynas;
  • Roksala putojantis sausas rabarbarų vynas.

 

Rausvieji vynai:

  • Memel Wine rožinis vaisių-uogų vynas;
  • Roksala rausvasis vynuogių vynas.

 

Baltieji vynai:

  • Gintaro Sino baltasis vaisių ir uogų vynas.

 

Raudonieji vynai:

  • Gintaro Sino raudonasis vaisių ir uogų vynas;
  • Gintaro Sino mėlynių vynas.

 

Saldieji vynai:

  • Česlovo Ramoškos aviečių vynas;
  • Gintaro Sino juodųjų serbentų vynas;
  • Memel Wine svarainių vynas;
  • Gintaras Sinas Apple Icewine.

 

Restoranas siūlo ir platų lietuviškų stipriųjų gėrimų pasirinkimą:

  • Česlovo Ramoškos vaisių ir uogų distiliatas R. Č.;
  • Pakruojo dvaro Artemisia Vulgaris 6+ bitter;
  • Stumbras Art in the Barrel brandinta starka su pipirmėtėmis;
  • Pakruojo dvaro Seno krieno trauktinė;
  • Prakruojo dvaro burokėlių ir trumų trauktinė;
  • Pakruojo dvaro pražydusi klavų žiedais trauktinė.

 

„Ertlio name“ senąsias lietuvių gėrimų tradicijas atrasite paragavę midaus. Siūlomos šios midaus rūšys:

  • Šušvės midus 12-14 %;
  • Suktinis 50%;
  • Žalgiris 75 %.

 

Alus mėgėjus pradžiugins Rinkuškių alaus daryklos siūlomas alaus asortimentas:

  • Rinkuškių proginis šviesus;
  • Rinkuškių juodasis tamsus; 
  • Rinkuškių porteris tamsus;
  • Rinkuškių nealkoholinis.


Restorano darbo laikas

 

Sekmadienis – ketvirtadienis nuo 17 iki 22 val.

Penktadienis ir šeštadienis nuo 17 iki 23 val.

Vieta

Šv. Jono g. 7, 01123 Vilnius, Lithuania
pin

Atsiliepimai

0
star
0 įvertinimų
Atsiliepimų nėra. Išbandėte šią patirtį? Pasidalinkite savo įspūdžiais su kitais!

Panašios patirtys

Taip pat Vilniuje